IZ ARHIVE VESTI

18.01. 2010.

Izgoreo brod restoran "Stenka"

Izvor: B92

 

Vatrogasci na mestu požara rekli su za B92 da se za sada ne zna šta je uzrok požara. U gašenju požara je učestvovalo 11 vatrogasnih vozila i 34 vatrogasca.

Požar na splavu Stenka izbio je oko pola pet ujutru. Bračni par koji živi na drugom delu broda čuo je eksploziju, a kada su izašli, brod je već bio u plamenu. 

"Na brodu smo spavali ja i moj suprug. I čula sam pucanj. Strahovit pucanj. To nije plinska boca. Ustanem brzo, izađem u pidžami. Vidim plamen do neba." 

Ubrzo posle toga, domar koji se takođe nalazio na splavu pozvao je vatrogasce. 

Komandir čete u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara Dragan Čubra kaže da su prve vatrogasne ekipe na mesto požara izašle za sedam minuta. 

"Počelo se odmah kontinuirano gašenje. Kompletna polovina broda je bila u plamenu. Mi smo došli malo kasnije, pošto smo u daljem delu grada. Ali odmah su počeli da gase. Presečen je požar, nije imao više gde da se širi, ali je bilo problema oko kontinuranog snabdevanja vodom", objasnio je Čubra. 

Zaposleni u restoranu koji su došli u jutarnju smenu u neverici su posmatrali zgarište. Leposava Blaško, jedna od vlasnica restorana, kaže da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara, ali da ne veruje da je ljudski faktor. 

"Kolega je sinoć radio, pošto nas dvoje poslujemo kao ortaci. Dva dana sam bila bolesna. Jutros u pola pet kolega zove:"Gori Stenka". Sad sam stigla. Ne znam šta bi moglo da bude uzrok“, navela je Leposava Blaško. 

U požaru nije bilo povređenih, a materijalna šteta je, prema prvim procenama, velika.